NEC-revelatie Jones wil via Goffert naar Old Trafford

6 februari 2006, 13:53

In de schaduw van PSV, Feyenoord en AZ kruipt NEC langzaam maar zeker richting de play-offs voor een plaats in de Champions League. Mede dankzij de impulsen van aanwinst David Jones is de ploeg van Ron de Groot opgeklommen naar de vierde plaats in de eredivisie en dat smaakt naar meer. "Champions League? Ach, je weet nooit wat er kan gebeuren", lacht de Britse smaakmaker Jones tegen FCUpdate.nl.

Jones is nog altijd eigendom van Manchester United, maar speelt de rest van het seizoen op huurbasis in Nijmegen. "Ik trainde eerst een weekje mee en toen zag ik meteen al dat er veel kwaliteit in de groep zit. De eerste helft van het seizoen speelde ik bij Preston North End, in de Britse tweede divisie, en ik merkte direct dat de Nederlandse competitie veel technischer is. Ik beschouw mezelf als een technische speler, dus ik had direct in de gaten dat ik hier goed uit de voeten zou kunnen."

Jones

Jones

Als speler van Manchester United is het nog altijd de grote droom van Jones om terug te keren naar Old Trafford. "Ik speel al vanaf mijn tiende voor Manchester, ik doe er alles aan om bij het eerste elftal te komen. Dat valt echter niet mee." Volgens Jones heeft de koopwoede van Chelsea een slechte invloed om de ontwikkeling van Britse jeugdspelers. "Teams zoals Manchester United moeten proberen aan te klampen bij Chelsea en ze hebben eigenlijk geen tijd om rustig wat eigen jeugd in te passen. Chelsea kan iedereen kopen die ze willen en daarmee hebben ze de lat voor de andere topploegen ontzettend hoog gelegd. Chelsea heeft het Engelse voetbal veranderd, dat is zeker. Maar aan de andere kant: iedereen die goed genoeg is, krijgt zijn kans. Dat is altijd zo geweest en dat zal ook zo blijven. Cream always rises to the top." Oftewel: kwaliteit komt altijd bovendrijven.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen