FC Utrecht bevestigt komst Roemeen Nesu

Ger
21 augustus 2008, 22:21   Bijgewerkt: 21 augustus 2008, 22:52

FC Utrecht heeft zich definitief verzekerd van de diensten van Mihai Nesu. De 25-jarige linkerverdediger van Steaua Boekarest tekent bij de Domstedelingen een verbintenis voor vier seizoenen.

"Met zijn komst hebben we weer een topspeler weten binnen te halen", zegt technisch directeur Piet Buter op de website van FC Utrecht. "Het is een speler die past in de Utrechtse voetbalcultuur. Hij is een voetballer van het felle, agressieve soort. Hij gaat voorop in de strijd en kan daarmee ook zijn medespelers inspireren. Vooral door zijn mentaliteit en inzet denk ik dat het een speler is die de Utrecht-supporter aanspreekt. Daarbij brengt hij de nodige internationale ervaring mee."

De Roemeen zal met zijn huidige club volgende week dinsdag nog in de voorronde van de Champions League uitkomen tegen Galatasaray. De heenwedstrijd tussen beide teams eindigde vorige week in 2-2. "Het is de bedoeling dat hij woensdag naar Nederland komt voor ondermeer een medische keuring. Donderdag sluit hij aan bij de groep om mee te trainen", vertelt Buter.

Nesu komt sinds 2001 uit voor Steaua Boekarest, waarmee hij in 2005 en 2006 kampioen van Roemenië werd en in 2006 de Roemeense Supercup won. Hij heeft vier interlands achter zijn naam staan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen