Simeone hangt voetbalschoenen aan de wilgen

7 februari 2006, 11:43

Er is een eind gekomen aan de rijke loopbaan van Diego Simeone. De 106-voudig international heeft op 35-jarige leeftijd zijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen en gaat in zijn vaderland aan de slag als hoofdtrainer van Racing Club. De ploeg staat na drie wedstrijden onderaan in de Argentijnse competitie, de Torneo Clausura.

Racing Club begin het seizoen met Fernando Quiroz als hoofdtrainer, maar dat werd geen succes. Met slechts één punt uit drie wedstrijden kent de ploeg een dramatische start van het seizoen en dat heeft Quiroz zijn baan gekost. De clubleiding vroeg vervolgens of Simeone, die de laatste maanden al speler actief was bij Racing Club, het roer over wilde nemen. De middenvelder stemde in met dat verzoek en zette per direct een punt achter zijn loopbaan als speler.

In zijn rijke loopbaan speelde Simeone bij Velez Sarsfield, Pisa, Sevilla, Atlético Madrid, Internazionale, Lazio Roma en opnieuw Atlético Madrid. Met het Argentijnse nationale elftal was hij onder meer actief op de WK's van 1998 en 2002.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen