Cocu: "PSV heeft de juiste balans gevonden"

Ger
7 februari 2006, 13:30

In de herfst van zijn carrière is de waardering voor Phillip Cocu groter dan ooit. Het succes van PSV is vooral ook het succes van de geroutineerde international. Op het Eindhovense middenveld is hij spelverdeler, balveroveraar en doelpuntenmaker ineen. "Momenteel zit ik in een fase waarin ik op de juiste plek sta", vertelt Cocu aan FCUpdate.nl.

De afgelopen weken demonstreerde Cocu nog maar eens zijn brede palet aan kwaliteiten. De anders zo sober spelende middenvelder scoorde tegen ADO Den Haag en FC Groningen zowaar met een hakbal en een omhaal. Wat heeft hij dit seizoen nog meer voor het publiek in petto? "Het maakt mij niet zo gek veel uit", lacht Cocu, "zolang we maar winnen. Dat is voor mij echt het belangrijkste. Natuurlijk zijn die goals leuke momenten en daar moet je ook van genieten - maar toch staat de overwinning nog steeds ruim op nummer één."

Hoewel PSV over een sterke selectie beschikt, lijkt de inbreng van Cocu cruciaal. Exemplarisch is het puntenverlies dat de Eindhovense ploeg zonder de aanvoerder leed in Waalwijk (4-4). "Zo ver wil ik niet gaan", zegt Cocu resoluut. "Ik denk dat we genoeg kwaliteiten hebben en niet afhankelijk zijn van één persoon. Als ik er niet ben staat er iemand anders op. Het hele elftal knokt voor elkaar en iedereen probeert het maximale bij te dragen. We zijn gewoon een sterk collectief."

Hoewel Cocu inmiddels een leeftijd van 35 jaar heeft bereikt, lijkt de slijtage geen vat te krijgen op zijn lichaam. "Toch zitten er dagen tussen dat ik het wel merk", lacht hij. "Maar doorgaans voel ik me gewoon lekker. Het gaat voetballend goed en dan voel je de pijntjes wat minder. We zitten nu in een zware periode en dan moet je goed doseren. Als ik bijvoorbeeld last krijg van lichte rugklachten, heeft het geen zin om de negentig minuten vol te beulen. Dan krijg je onherroepelijk een lichamelijke reactie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen