Boze Donadoni stapt op bij Livorno

7 februari 2006, 13:58

Succestrainer Roberto Donadoni is volkomen onverwacht opgestapt bij Livorno, de huidige nummer zes van de Italiaanse Serie A. De voormalig international heeft genoeg van de kritiek die hij te verduren kreeg van zijn voorzitter. "Als de voorzitter daarmee mijn ontslag wilde bewerkstelligen, dan heeft hij die nu", aldus Donadoni.

Het vertrek van Donadoni is voor de fans van Livorno een grote schok. Donadoni geldt in Livorno als een absolute held, nadat hij er vorig seizoen in slaagde om de ploeg te behouden voor de Serie A. Voorafgaand aan het huidige seizoen gold Livorno als een kandidaat voor degradatie, maar Donadoni leidde zijn ploeg naar een plaats in de subtop.

Maandag zorgde Livorno-voorzitter Aldo Spinelli voor ophef door te stellen dat Donadoni 'tactische fouten' gemaakt had in het duel met Messina, dat eindigde in 2-2. Voor Donadoni was dat de druppel die de emmer deed overlopen. "Na maandag, toen de voorzitter mijn werk bekritiseerde, had ik geen keus meer. Het is de moeilijkste en zwaarste beslissing in mijn carrière", aldus de voormalig aanvaller van onder meer AC Milan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen