Afellay legt gehavend FC Utrecht op de pijnbank

30 augustus 2008, 16:18   Bijgewerkt: 30 augustus 2008, 17:18

Het is voor PSV te hopen dat Ibrahim Afellay dit seizoen niet tegen blessures of schorsingen oploopt. In de eerste competitiewedstrijd tegen FC Utrecht bewees de middenvelder dat hij dit seizoen de man is waar de Eindhovense ploeg op moet bouwen. Met twee prachtige doelpunten en één assist leidde hij PSV bijna hoogstpersoonlijk langs het zwaar gehavende FC Utrecht (1-5).

Eén van beide spelers, de 17-jarige Uiterloo, mocht tegen PSV direct in de basis begonnen. Hij dankte deze basisplaats aan het feit dat aanwinsten Ali Boussaboun en Morten Skoubo allebei nog niet konden spelen. Andere namen op de Utrechtse absentielijst waren onder meer aanvoerder Gregoor van Dijk, reserve-aanvoerder Tim Cornelisse en smaakmaker Cedric van der Gun. Bovendien was ook aanwinst Nihai Mesu niet speelgerechtigd en viel spelmaker Lucian Sanmartean na een half uur geblesseerd uit.

Om het feest voor PSV compleet te maken, zorgde Danny Koevermans in de slotfase voor de 0-5. Hiermee zorgde de spits, die de voorkeur kreeg boven Danko Lazovic, er voor dat PSV direct de positie in de Eredivisie inneemt, die het zo goed kent: eerste. Daar veranderde de 1-5 van Utrecht-spits Uiterloo in de laatste minut, na een vrije trap van George, niets aan. Reden genoeg dus voor PSV om dik tevreden de spelersbus terug naar Eindhoven in te stappen. De toon voor het seizoen is gezet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen