WK 2010 in negen steden

8 februari 2006, 10:56

Hoewel het WK van 2006 nog moet beginnen, is men in Zuid-Afrika al bezig met de voorbereidingen op het volgende mondiale eindtoernooi. In de zomer van 2010 zal de voetbalwereld immers te gast zijn in Zuid-Afrika en inmiddels heeft de organisatie bekend gemaakt in welke steden er gevoetbald zal worden.

Johannesburg, Bloemfontein, Kaapstad, Durban, Nelspruit, Polokwane, Port Elizabeth, Pretoria en Rustenberg zijn aangewezen als speelsteden voor het WK van 2010. Hierbij zal Johannesburg twee stadions leveren voor het toernooi, Soccer City en het Ellis Park. In Soccer City, een stadion dat plaats moet bieden aan 80.000 toeschouwers, zal vermoedelijk de finale gespeeld worden.

Het is voor het eerst dat een Afrikaans land gastheer zal zijn van een WK. Overigens heeft de nationale ploeg van Zuid-Afrika, die automatisch gekwalificeerd is voor het toernooi, nog een lange weg te gaan. Tijdens het toernooi om de Afrika Cup strandde Bafana Bafana roemloos in de eerste ronde. Het land ontbreekt bovendien komende zomer op het WK in Duitsland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen