Clubloze Lindenbergh: "Ik snap er niets van"

5 september 2008, 08:25   Bijgewerkt: 5 september 2008, 08:38

Olaf Lindenbergh is één van de vele voetballers die er deze zomer niet in geslaagd is om een nieuwe club in het betaald voetbal te vinden. De oud-middenvelder van AZ en Ajax, die drie jaar geleden zelfs tot de selectie van het Nederlands elftal behoorde, voetbalt de komende periode noodgedwongen bij amateurclub Purmersteijn.

De 34-jarige Lindenbergh speelde vorig seizoen voor Sparta, maar kreeg geen nieuw contract aangeboden. Vervolgens bleef het stil rond de middenvelder. "Afgelopen weken is er alleen maar vaag contact geweest met een club uit Kroatië. Verder was er totaal geen beweging. Misschien denken clubs dat ik met mijn verleden bij Ajax te duur ben, maar dat is dan een misverstand. Natuurlijk ga ik in het betaald voetbal niet gratis ergens voetballen, maar bij mijn laatste club Sparta verdiende ik ook niet bepaald een topsalaris. Alles is bespreekbaar", verzucht hij in het AD.

Lindenbergh wil niets liever dan een nieuw avontuur bij een profclub. "Met mijn ervaring kan ik voor veel clubs uit de eredivisie nog een nuttige kracht zijn. Daarom vreet het aan me dat de voetbalwereld me kennelijk is vergeten. Ik heb er maar één verklaring voor. Ik was een paar maanden geblesseerd. Vanaf maart tot het eind van de competitie heb ik door een buik- en liesblessure niet gevoetbald. Dat was uitgerekend de periode waarin clubs al nadenken over volgend seizoen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen