Cantona heeft tips voor Rooney

Ger
8 februari 2006, 17:16

Eric Cantona, de legendarische oud-speler van Manchester United, is bezorgd over de ontwikkeling van Wayne Rooney. Volgens de Fransman zal de topcarrière van Rooney over enkele jaren voorbij zijn als hij zijn levensstijl niet aanpast.  

"Ik hou van spelers als Rooney", laat Cantona de Engelse krant The Guardian weten. "Hij heeft het in zich om op zijn 25e de beste van de wereld te worden. Maar ik ben ook bezorgd. Om de absolute top te bereiken moet hij hard trainen, vroeg naar bed gaan en op zijn eet- en drinkgedrag letten. Pas als hij dat goed in zijn oren knoopt, kan hij uitgroeien tot een wereldvoetballer." 

Cantona hoopt dat trainer Alex Ferguson de jonge aanvaller naar de top kan brengen. "Daar heb ik best wel vertouwen in", aldus de Fransman. "Rooney is nog jong, maar hij moet de wetten van het voetbal goed begrijpen. Als hij die niet oppakt, kan hij op zijn 25e ook buiten de topteams vallen. Ik kwam Rooney laatst tegen, maar dat was te kort om uitgebreid met hem te praten." 

Volgens Cantona is Robbie Fowler een goed voorbeeld van hoe het mis kan gaan. De aanvaller keerde vorige maand terug naar Liverpool, maar is volgens Cantona niet meer dezelfde speler als voorheen. "Fowler was ongelooflijk goed als achttienjarige", herinnert de Fransman zich, "maar vijf jaar later was het voorbij. Hij viel buiten de nationale selectie en zakte daarna steeds verder af. Zijn topniveau heeft hij nooit meer bereikt."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen