Van der Vaart helpt Real Madrid aan moeizame zege

14 september 2008, 20:46   Bijgewerkt: 15 september 2008, 10:05

Rafael van der Vaart kan met een prima gevoel terugkijken op zijn competitiedebuut voor Real Madrid. De middenvelder, die vanwege een schorsing de eerste Primera Divison-wedstrijd van dit seizoen tegen Deportivo la Coruna (2-1 verlies) moest missen, was in het thuisduel tegen Numancia één keer trefzeker. Mede daardoor boekte Real uiteindelijk een zwaarbevochten 4-3 zege op de degradatiekandidaat.

Numancia zorgde twee weken geleden al voor een enorme stunt door FC Barcelona te verslaan (1-0) en in het Estadio Santiago Bernabeú bewees de club dat dit geen toevalstreffer was. Het verkocht de huid zeer duur en kwam in de beginfase zelfs twee keer op voorsprong. Via Guti en Higuain kwam Real tweemaal snel langszij, waarna Van der Vaart in de 33ste minuut de thuisclub voor het eerst op voorsprong zette. Een eigen doelpunt van Numancia-verdediger Domingo Cisma zorgde er vervolgens voor dat Real de rust in ging met een geruststellende 4-2 voorsprong.

Koploper in de Spaanse Primera Divison is na twee speeldagen overigens Espanyol. De tweede club uit Barcelona won zondag ook haar tweede wedstrijd. Recreativo de Huelva werd in eigen huis met 0-1 verslagen, door een doelpunt van Luis Garcia. Sevilla, Getafe en Villarreal volgen met vier punten uit de eerste twee wedstrijden.