Rosenberg geeft Ajax beetje lucht

Ger
8 februari 2006, 22:20

Met het enige doelpunt in een bedroevend slechte wedstrijd voorkwam Ajacied Rosenberg woensdagavond dat de positie van zijn trainer Blind nagenoeg onhoudbaar werd. De Zweed, alweer voor de vijfde opeenvolgende competitiewedstrijd doeltreffend, leidde de dolende Amsterdamse ploeg langs nummer voorlaatst Willem II: 1-0.

Meer dan het vertoonde spel tegen Willem II doet het nabije programma van Ajax vermoeden dat de club nog verder op de ranglijst kan stijgen. Ajax vervolgt de competitie met duels tegen ADO Den Haag, RBC, Heracles en Sparta. Willen de Amsterdammers verder klimmen op de ranglijst, dan zullen ze tijdens de komende duels beter moeten spelen dan in de eerste helft van het duel met Willem II. Ajax kon toen geen moment duidelijk maken waarom het toch nog beduidend hoger dan de Tilburgse nummer voorlaatst op de ranglijst stond.

Bezoekers van de ArenA kregen voor de thuiswedstrijd tegen Willem II zowaar even de indruk dat er helemaal niets met hun geliefde club aan de hand was. "Ajax doet nog op alle fronten mee", luidde de kop boven het voorwoordje van algemeen directeur Fontein in het programmaboekje. De Amsterdamse ploeg was immers nog actief in de Champions League en de nationale beker. Fontein voorzag voor Ajax ook nog alle kans op deelname aan de play-offs.

Bij binnenkomst in de ArenA constateerden de protesterende supporters dat Ajax vooral voor rust overeenkomstig het niveau van de nummer acht van de competitie voetbalde. De spelers speelden zonder vertrouwen en wilden vooral niets fout doen. Deden ze dat toch, dan werden ze hard uitgefloten.

De beste kans in de eerste helft was dan ook voor Willem II. Doelman Stekelenburg blunderde in de 29e minuut opzichtig en had geluk dat Hadouir in kansrijke positie over de bal struikelde. Namens Ajax schoot Huntelaar op aangeven van Rosenberg een keer net naast.

Wie anders dan Rosenberg bracht Ajax in de 55e minuut dan toch op voorsprong. De door Blind naar de linkerflank gedirigeerde centrumspits kopte op aangeven van Emanuelson raak. Rosenberg trof alweer voor de vijfde keer op rij in een competitieduel doel.

De F-side begroette de treffer met veel gevoel voor Amsterdamse humor. "We worden kampioen", klonk het hard door de ArenA. Even later ging de wave door het stadion. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van Egmond zongen de fans: "We gaan Europa in." Ajax moet dat tijdens de resterende competitieduels nog aantonen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen