Roemloze uitschakeling dreigt voor Feyenoord

18 september 2008, 20:49   Bijgewerkt: 18 september 2008, 21:56

Voor Feyenoord dreigt het Europese avontuur al na één ronde te eindigen. De Rotterdammers verloren donderdag de heenwedstrijd tegen Kalmar FF in de eigen Kuip met 0-1, waardoor het over twee weken de return in Zweden móet winnen om een pijnlijke uitschakeling te voorkomen.

De huidige koploper van de Zweedse competitie liet Feyenoord in de eerste helft wat komen, zonder daarbij kansen weg te geven. Verder dan een schot van Tim de Cler en een kopstoot van Jonathan de Guzman kwam de thuisclub voor de pauze niet. Kalmar kwam in deze 45 minuten vermoedelijk tot de conclusie dat Feyenoord ook niet meer de topclub van weleer is en kroop na de pauze wat meer uit de schulp. Dat leverde direct kansen op, maar Feyenoord had geluk dat Patrik Ingelsten zijn dag niet had. De topscorer van de Zweedse competitie miste drie opgelegde kansen.

Hierdoor dreigt het Europese seizoen van de Rotterdammers opnieuw uit te lopen op één grote deceptie. De ploeg moet over twee weken winnen in Zweden, anders is het na de eerste ronde van de UEFA Cup alweer over en sluiten. En winnen in Zweden wordt, gezien het sterke spel van Kalmar in de Kuip, nog een hele klus.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen