Takak kind van de rekening in Nijmegen

10 februari 2006, 12:48

In de schaduw van het succes van NEC verbijt Jasar Takak zijn frustratie. De middenvelder was onder trainer Cees Lok nog een vaste waarde in het Nijmeegse elftal, maar heeft inmiddels plaats moeten maken voor Edgar Barretto en Saïd Boutahar. Barretto en Boutahar vertegenwoordigen allebei meer financiële waarde voor NEC, waardoor Takak letterlijk en figuurlijk het kind van de rekening is geworden. "Het is een rare situatie", moppert Takak in gesprek met FCUpdate.nl.

Takak, die nog altijd eigendom is van PSV, kwam deze zomer op huurbasis naar Nijmegen. Na avonturen bij FC Zwolle en RKC Waalwijk hoopte de 23-jarige Bosschenaar bij NEC de volgende stap in zijn ontwikkeling te zetten. Aanvankelijk ging dat prima. Takak veroverde al snel aan basisplaats en pikte regelmatig een doelpunt of een assist mee. In de eerste helft van het seizoen was hij een vaste kracht in het elftal van Cees Lok, dat zich opwerkte naar de top-vijf van de eredivisie.

Sinds het vertrek van Lok is Takak op een zijspoor terecht gekomen. De middenvelder komt amper meer aan spelen toe en dat doet pijn. "Ik vind dat ik hoor te spelen, ik denk dat ik bewezen heb ik dat ik van waarde ben voor de ploeg. We zijn tijdens de eerste helft van het seizoen naar de vierde plaats geklommen en het is zuur om dan plotseling uit het team gegooid te worden. De anderen mogen de klus nu afmaken", zegt Takak verbitterd.

Voor Takak is de situatie in ieder geval een flinke tegenvaller. "Ik wilde me bij NEC in de kijker spelen, want mijn contract bij PSV loopt aan het eind van dit seizoen af. Dat lukte ook, tot de winterstop. Het ging eigenlijk heel goed, maar opeens gebeurt er zoiets. Tsja...het enige dat ik er over kan zeggen, is dat het gewoon een heel rare situatie is."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen