Nederland wil gooi doen naar WK 2018

10 februari 2006, 13:55

"Nederland laat een kans voor open doel liggen als we ons niet kandidaat stellen om het WK van 2018 te organiseren." KNVB-bondsvoorzitter Jeu Sprengers laat er geen gras over groeien: Nederland moet volgens hem een serieuze gooi gaan doen naar de organisatie van het WK over twaalf jaar. Sprengens wil dat Nederland, samen met met België, zich sterk gaat maken om het WK binnen te halen.

"We kunnen het WK 2018 organiseren, samen met de Belgen, en staan dan vier jaar in de schijnwerpers als land en voetbalnatie", legt Sprengers in de Telegraaf uit. Volgens Sprengers mag Nederland deze kans niet laten lopen. "Zeker omdat het WK in dat jaar zo goed als zeker aan Europa wordt toegewezen." Als enige nadeel ziet Sprengers de relatief kleine stadions in België. "De Belgen zullen een inhaalslag moeten maken, want daar hebben ze geen enkel stadion om een WK-duel te organiseren."

Het WK van 2010 is in Zuid-Afrika en het WK van 2014 zal vermoedelijk plaatsvinden in Brazilië. De kans is dan ook enorm groot dat het WK van 2018 gehouden zal worden in Europa. Sprengers verwacht dan ook dat er veel Europese landen interesse zullen hebben in het WK van 2018. "Engeland, Spanje en Rusland gaan er ongetwijfeld ook voor. Het zou me niet verbazen als de Russen onze belangrijkste concurrenten zullen zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen