Van Dijk baalt: "Pech met de loting, net als vorig jaar"

26 september 2008, 08:36

FC Utrecht was jarenlang een echte cupfighter, maar de ploeg is er nu voor het tweede achtereenvolgende jaar niet in geslaagd om de derde ronde te halen. Dat ligt niet zozeer aan de club zelf, maar vooral aan Vrouwe Fortuna. Het lot koppelde FC Utrecht immers vorig seizoen aan Feyenoord en dit seizoen aan Ajax.

Na een uitwedstrijd in de Kuip, begon FC Utrecht zijn bekeravontuur ditmaal dus in de ArenA. En evenals een jaar geleden, slaagde de ploeg uit de Domstad er niet in om te stunten. Ajax won, na een wedstrijd vol gemiste kansen, met 2-0.

"Jammer, maar we zijn gewoon niet aan voetballen toe gekomen", reageert aanvoerder Gregoor van Dijk tegen FCUpdate.nl. De middenvelder, die door blessures van Alje Schut en Sander Keller tegen Ajax centraal achterin speelde, vindt het jammer dat het bekeravontuur van zijn club er nu alweer op zit. "De beker is namelijk toch het leukste wat er is, zeker voor een club als FC Utrecht."

"Het is heel zuur dat we er, net als vorig jaar, meteen uit liggen", vervolgt hij. "Of het niet zonde is dat twee goede clubs uit de Eredivisie elkaar al zo vroeg in het toernooi treffen? Oh, nee hoor. Voor ons is het gewoon jammer dat we twee jaar op rij pech gehad hebben met de loting, maar dat hoort ook bij de charme van bekervoetbal. Zoiets kan simpelweg gebeuren. Je kan ook, zoals Roda JC vorig jaar, geluk hebben met de loting en zomaar in de finale komen. Dat hoort er allemaal bij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen