Veendam-spits Afonso mist motivatie en levert contract in

30 september 2008, 00:00   Bijgewerkt: 30 september 2008, 15:26

Guilherme Afonso vertrekt met onmiddelijke ingang bij BV Veendam. De 22-jarige spits leverde maandag zijn contract in, tot ontsteltenis van coach Joop Gall. "We krijgen stank voor dank", briest hij op de website van de Groningse club. Afonso gaf als verklaring dat hij 'niet langer de motivatie op kan brengen om tot optimale prestaties te komen'. Hij vertrekt nog deze week uit Nederland.

"De technische staf heeft enorm veel aandacht besteed aan Guilherme, omdat hij met name tijdens de trainingen liet zien dat hij fantastisch goed kan voetballen. Als je zo'n speler aan het voetballen krijgt, heb je een topspits in huis. Daar staken wij tijd en energie in en hij kreeg mentale coaching om te proberen zijn wedstrijdstress weg te nemen. Nu behoorde hij een week niet bij de wedstrijdselectie en hij gooit meteen de handdoek in de ring. Dat is vreselijk teleurstellend en dat hebben wij hem ook verteld. Wij hebben voor hem onze nek uitgestoken, ondanks de kritiek van de supporters, en dan krijg je op deze wijze stank voor dank", aldus coach Gall.

Afonso werd in 2004 door FC Twente naar Nederland gehaald. Sinds 2007 speelde de spits, die een Angolees en Zwitsers paspoort heeft, bij Veendam.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen