Perez dompelt Kasteel in rouw

10 februari 2006, 22:27

Negentig minuten lang leek het erop dat AZ op het Rotterdamse Kasteel al haar kansen op de titel zou verspelen. De ploeg slaagde er niet in om de defensie van Sparta te kloppen en amper een week na de remise tegen Vitesse (1-1) leek ook Sparta de Alkmaarders een punt af te snoepen. Op het moment dat de stadionklok al op negentig minuten stond, sloeg AZ echter alsnog toe. Uitgerekend Kenneth Perez, die man die deze week definitief verkocht werd aan Ajax, bezorgde de Alkmaarders in blessuretijd alsnog drie uiterst dure punten.

AZ begon het duel op het Rotterdamse Kasteel met Barry van Galen op de bank. In plaats van de routinier, die afgelopen dinsdag nog zijn honderste doelpunt maakte in het betaald voetbal, verscheen Stein Huysegems in de basisopstelling van de Alkmaarders. Naast Huysegems was ook Tim de Cler vanaf het eerste fluitsignaal present. De linksback kampte eerder deze week nog met lichamelijke ongemakken, maar was net op tijd hersteld om in Rotterdam aan de aftrap te verschijnen. Bij Sparta keerde Jan Michels na een schorsing van zes wedstrijden terug in de basisformatie.

jol rood kaart rode

jol rood kaart rode

Ondanks deze nummerieke meerderheid bleef AZ worstelen met de stugge Spartanen. Molhoek en Landzaat probeerden met schoten de ban te breken, maar door middel van echte uitgespeelde aanvallen wist AZ niets te creëren. Ook in de laatste minuten van het duel leek Sparta ondanks een aantal chaotische situaties voor het doel van Ponk stand te houden, maar in blessuretijd velde Perez alsnog het vonnis over de dappere mannen van Wiljan Vloet. Met zijn diagonale knal schoot hij de Rotterdamse hoop op een punt aan diggelen en zorgde hij er bovendien voor dat AZ nog altijd in de race blijft voor de landstitel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen