ADO-supporters gewond na aanval van Ajax-fans

11 februari 2006, 01:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

'Fans' van Ajax hebben vrijdagavond een supportershonk van ADO Den Haag opgezocht. Een groep van ongeveer 70 Amsterdamse supporters heeft hierbij volgens de politie een veel kleinere groep Haagse fans aangevallen. De trieste balans na een avondje knokken in Den Haag: vijf gewonden, waarvan één er slecht aan toe is. Zondag speelt ADO in eigen stadion tegen Ajax.

Volgens een woordvoerder van de politie begonnen de rellen rond 23.00 uur. Ajax-fans gooiden een rookbom naar binnen, waarna de Haagse fans nietsvermoedend naar buiten renden. Eenmaal buiten aangekomen sloegen de Ajax-fans toe, waarbij ze rake klappen uitdeelden aan de Hagenaren. Volgens de politie zijn hierbij honkbalknuppels en steekwapens gebruikt.

De Ajax-fans waren alweer weg op het moment dat de politie arriveerde. Wel slaagde de politie er later op de snelweg in op nog tien Ajax-fans aan te houden. Op dit moment kan de politie nog niet zeggen hoe ernstig de verwondingen van de Haagse fans zijn. Of het duel tussen ADO en Ajax, dat voor zondag 12.30 uur op het programma staat, ondanks de rellen gewoon doorgaat is ook nog niet duidelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen