ADO-Ajax zonder Amsterdamse supporters

11 februari 2006, 12:35

De Haagse burgemeester Deetman heeft zaterdagochtend bekend gemaakt dat er komende zondag geen supporters van Ajax welkom zijn bij de competitiewedstrijd tussen ADO Den Haag en Ajax. De burgemeester heeft dit besloten naar aanleiding van de rellen vrijdagavond. Ajax heeft laten weten dat het, gezien de situatie, begrip heeft voor het besluit van Deetman.

Vrijdagavond vielen Ajax-fans een supportershonk van ADO Den Haag aan. Hierbij gingen de fans elkaar te lijf met honkbalknuppels en steekwapens. Vijf mensen raakten gewond, maar inmiddels heeft iedereen het ziekenhuis alweer verlaten. Als reactie op deze ongeregelheden heeft de Haagse burgemeester laten weten dat hij geen andere keus zag dan om de Ajax-fans zondag niet toe te laten tot het stadion, tijdens de wedstrijd ADO-Ajax.

Ajax-voorzitter John Jaakke heeft begrip voor het besluit van burgemeester Deetman. "Ik begrijp de reactie van de burgemeester, gelet op de sfeer die je zondag kunt verwachten." Jaakke voelt zich machteloos. "Ik weet niet wat de club nog meer moet doen om het voetbalvandalisme aan te pakken. Er is ontzettend veel energie gestoken in contacten met de aanhang en een heleboel maatregelen helpen. Maar deze harde kern is blijkbaar niet beteugelen en dat is een trieste zaak." 

Het heeft ook niets met voetbal te maken, aldus Jaakke: "In het stadion hebben we de zaken aardig op orde, daar is het geweld goeddeels verdwenen. Tegen dit soort van tevoren bedachte acties van een stel gekken kan de club weinig uitrichten." De preses zit zondag gewoon in het Zuiderpark. "Maar ik zie dan wel een leeg Ajax-vak en dat stemt treurig. De goeien lijden weer onder de kwaaien, laten we het daar maar bij laten."

Ook algemeen directeur Maarten Fontein had geen goed woord over voor de relschoppers. "Ik ben bijzonder geschokt door de ernst van deze ongeregeldheden. Ook omdat dit tot gevolg heeft dat trouwe goedwillende supporters geen wedstrijden kunnen bezoeken. Er is Ajax alles aan gelegen om dit soort mensen blijvend uit ons stadion te weren. Zij horen niet bij Ajax thuis."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen