Liverpool pakt drie punten bij Wigan

Ger
11 februari 2006, 16:08

Liverpool heeft zaterdagmiddag in de Premier League weer eens de volle buit gepakt. De drie punten bij Wigan Athletic (1-0) betekenden een einde aan een serie van vier competitieduels waarin Liverpool niet wist te winnen. Verdediger Sami Hyypia maakte in de dertigste minuut het enige doelpunt voor de nummer drie van de Engelse ranglijst.

De Fin schoot in de eerste helft vanaf ruim tien meter raak. Zijn volley vloog via de grabbelende handen van Mike Pollitt in het net. Na rust was Wigan enkele keren dicht bij de gelijkmaker, onder meer via twee kopballen van Arjan de Zeeuw. De Nederlandse verdediger speelde de hele wedstrijd. Jan Kromkamp maakte 25 minuten voor het laatste fluitsignaal als invaller bij Liverpool zijn opwachting.

Dankzij de winst blijft Liverpool met Manchester United strijden om de tweede plaats. De ploeg van Ruud van Nistelrooy gaat later vandaag op bezoek bij Portsmouth.