Huntelaar: "Pijnlijk, een regelrechte afgang"

Ger
6 oktober 2008, 09:00

Als geslagen honden liepen de Ajacieden zondagavond door de catacomben van het Abe Lenstra Stadion. De Amsterdamse kampioenskandidaat had even daarvoor een pak rammel gekregen van SC Heerenveen: 5-2. Na het belabberde optreden kwamen spelers en trainer tot pijnlijke conclusies.

Door de zeperd in Friesland staat Ajax op een teleurstellende tiende plaats, met een achterstand van zes punten op de koploper. "Zo'n oorwassing heb ik nog nooit meegemaakt. Het is voor mij echt onbegrijpelijk dat ze zich zo hebben laten afslachten", foeterde Marco van Basten zondag in de persruimte. Ook zijn spelers lieten zich uit in vergelijkbare bewoordingen. FCUpdate.nl peilde de reactie van drie Ajacieden.

Vertonghen: "Iedereen speelde eigen wedstrijd"

"Dit is dramatisch. Het leek wel of niemand van onze ploeg meer een bal goed kon raken", zegt Jan Vertonghen, die een week eerder tegen Vitesse (3-0) met twee goals nog de uitblinker was. "Ik had het gevoel dat iedereen zijn eigen wedstrijd speelde. Het verschil tussen onze thuis- en uitwedstrijden is bijzonder groot. Misschien hebben we in de ArenA meer vertrouwen. Anders kan ik het ook niet uitleggen."

Emanuelson: "Schuld van alle spelers"

"We hebben flink op onze broek gekregen", beseft Urby Emanuelson. "Door die snelle 2-0 achterstand liepen we natuurlijk direct al achter de feiten aan. Heerenveen speelde overigens ook gewoon een goede wedstrijd en wij waren slecht. Dit is de schuld van alle spelers en niet alleen de trainer. Iedereen zal nu in de spiegel moeten kijken. De komende tijd zullen we vooral veel met elkaar moeten praten."

"Deze slechte prestatie willen we zeker in het vervolg van de competitie rechtzetten. Over twee weken spelen we tegen FC Groningen, momenteel de koploper van de Eredivisie. Dat is een mooie gelegenheid om ons te revancheren", aldus Emanuelson, die ook oog heeft voor titelrivaal PSV. "Die ploeg is de laatste tijd ook niet top. Vooral vanwege het makkelijke programma hebben ze ten opzichte van ons minder punten gemorst."

Huntelaar: "Dit slechte spel is een afgang"

"Dit slechte spel is een regelrechte afgang. Er zit duidelijk een te groot kwaliteitsverschil tussen onze wedstrijden. Ik zou op dit moment niet weten hoe we de ploeg beter op de rails krijgen", sombert de aanvaller, die zich inhield over het optreden van arbiter Pieter Vink. "Ik vond dat hij enkele discutabele beslissingen nam. Maar laat ik daar verder maar niets over zeggen. Dergelijke kritiek leverde me eerder een voorwaardelijke schorsing op."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen