Loodzware en pikante loting voor Nederlandse clubs

7 oktober 2008, 12:24   Bijgewerkt: 7 oktober 2008, 18:21

De Nederlandse clubs kunnen zich opmaken voor een aantal prachtige wedstrijden in de groepsfase van het UEFA Cup-toernooi. Met onder meer AC Milan (SC Heerenveen), Hamburger SV (Ajax), Deportiva la Coruna (Feyenoord), Schalke 04 (FC Twente) en Tottenham Hotspur (NEC) rolden prachtige tegenstanders uit de koker. Pikant is verder dat Ajax een herkansing krijgt tegen Slavia Praag, terwijl Feyenoord het opnieuw moet opnemen tegen het Franse AS Nancy.

Ajax (tegen HSV, Aston Villa, Slavia Praag en MSK Zilina)

Van de vijf Nederlandse clubs lootte Ajax het meest gunstig. Met MSK Zilina treft het één van de weinige zwakke broeders in het UEFA Cup-toernooi, terwijl ook Slavia Praag en Aston Villa niet de sterkste teams in hun pot waren. Toch zullen de Amsterdammers Slavia niet onderschatten. Vorig jaar ontzegden de Tsjechen Ajax namelijk nog deelname aan de Champions League. De vierde tegenstander van Ajax is Hamburger SV, waar onder meer oud-Ajacied Nigel de Jong speelt.

{image[259962][right-half][]}SC Heerenveen (AC Milan, Braga, Portsmouth en Wolfsburg)

SC Heerenveen kreeg waar FC Twente en NEC op hoopten: een groep met AC Milan, de meest aansprekende club in het toernooi. Verder mogen de Friezen ook niet mopperen, zeker omdat Sporting Braga in de poule terecht kwam. De Portugezen komen uit pot 2 en waren, op papier, met afstand de zwakste ploeg in die pot. De andere tegenstanders, Portsmouth en Wolfsburg zijn middenmoters in Engeland en Duitsland.

Feyenoord (Deportivo, CSKA Moskou, Nancy en Lech Poznan)

De beleidsmakers in Rotterdam houden de komende maanden hun hart vast. Feyenoord moet namelijk opnieuw tegen AS Nancy. Twee jaar geleden ontmoetten beide teams elkaar ook al en toen liep de wedstrijd volledig uit de hand. Feyenoord kreeg vervolgens zelfs een Europese schorsing aan de broek. Niemand zal dus blij zijn om Nancy nogmaals te ontmoeten, maar over de rest van de loting mag Feyenoord niet mopperen. Deportivo la Coruna, CSKA Moskou en Lech Poznan zijn weliswaar goede ploegen, maar een plek bij de top-drie lijkt haalbaar voor Feyenoord.

{image[259252][left-half][Rutten]}FC Twente (Schalke, PSG, Man City en Racing Santander)

FC Twente kreeg waar het op hoopte: een wedstrijd tegen 'buurman' Schalke 04, waar voormalig Twente-coach Fred Rutten nu de scepter zwaait. Verder lootte de ploeg uit Enschede tegen louter grote namen uit het Europese voetbal. Paris Saint-Germain is weliswaar niet meer zo sterk als in het verleden, beschikt nog altijd over een goede selectie. Datzelfde geldt voor Racing Santander en het kapitaalkrachtige Manchester City, waar onder meer de Braziliaanse superster Robinho onder contract staat.

NEC (Tottenham, Spartak Moskou, Udinese en Dinamo Zagreb)

NEC speelt in de groepsfase tegen aanmerkelijk minder aansprekende ploegen dan FC Twente. De Nijmegenaren ontmoeten Tottenham Hotspur, Udinese, Spartak Moskou en het Kroatische Dinamo Zagreb. Twee van deze vier teams speelden vorig seizoen ook al tegen een Nederlandse tegenstander. Tottenham verloor in de UEFA Cup van PSV, terwijl Dinamo Zagreb te sterk was voor Ajax.

Benieuwd wanneer de Nederlandse clubs spelen? [a,http://www.fcupdate.nl/nieuws/2008/10/07/speelschema-nederlandse-clubs-in-uefa-cup_105463/,_blank,Hier vind je het speelschema!

]

De complete loting:

Groep A: Schalke 04, Paris SG, Manchester City, Racing Santander, FC Twente

Groep B: Benfica, Olympiakos, Galatasaray, Hertha BSC, Metalist Kharkiv

Groep C: Sevilla, VfB Stuttgart, Sampdoria, Partizan Belgrado, Standard Luik

Groep D: Tottenham Hotspur, Spartak Moskou, Udinese, Dinamo Zagreb, NEC

Groep E: AC Milan, SC Heerenveen, Braga, Portsmouth, VfL Wolfsburg

Groep F: Hamburger SV, Ajax, Slavia Praag, Aston Villa, MSK Zilina

Groep G: Valencia, Club Brugge, Rosenborg, FC Kopenhagen, Saint-Etienne

Groep H: CSKA Moskou, Deportivo la Coruna, Feyenoord, Nancy, Lech Poznan

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen