Mart Nooij stunt met Mozambique in WK-kwalificatie

14 oktober 2008, 10:03

Mart Nooij presteert voorlopig uitstekend als bondscoach van Mozambique. De 52-jarige Nederlander won vorig weekend met zijn ploeg van Botswana en eindigde hierdoor als tweede in WK-kwalificatiegroep zeven. En omdat de andere resultaten in de Afrikaanse zone gunstig waren, mag het land als één van de beste nummers twee door naar de volgende fase van het kwalificatietoernooi.

"Het was een narrow escape", lacht Nooij, die in februari 2007 in dienst trad bij de voetbalbond van Mozambique, op de website van wereldvoetbalbond FIFA. De Nederlandse coach vindt dat zijn elftal dit succes verdiende. "Als je de intentie hebt om offensief voetbal te spelen, pluk je daar op termijn altijd de vruchten van. In de eerste drie wedstrijden van deze groepsfase zat alles nog even tegen, maar eigenlijk vind ik dat we kunnen terugkijken op zes goede wedstrijden."

Mozambique pakte uit de eerste drie wedstrijden slechts één punt. Daarna kwam de ploeg echter op stoom met zeges op Madagaskar (3-0) en Botswana (0-1) en een gelijkspel tegen groepswinnaar Ivoorkust (1-1). Door deze resultaten is Mozambique één van de twintig Afrikaanse teams die nog mag hopen op WK-deelname.

De twintig Afrikaanse teams worden nu verdeeld over vijf groepen van vier teams. De vijf groepswinnaars plaatsen zich voor het wereldkampioenschap van 2010.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen