Huntelaar: "Mijn vorm komt later dit seizoen wel"

Ger
19 oktober 2008, 07:15

De drie punten in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (1-0) stemden de Ajacieden zaterdagavond gematigd tevreden. Met het resultaat werd de 5-2 nederlaag tegen SC Heerenveen weliswaar naar de achtergrond verdrongen, maar het spel van de Amsterdammers laat nog het nodige te wensen over. Vooral in de afwerking was de nauwkeurigheid ver te zoeken.

Dat in het duel met de noorderlingen slechts één doelpunt viel te noteren, mocht een waar wonder heten. Met name in de slotfase golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen de mooiste kansen. "We hebben redelijk gespeeld, maar we vergaten de wedstrijd eerder te beslissen", zegt Klaas Jan Huntelaar, die een bijzonder ongelukkige avond beleefde. De aanvaller mocht onder meer ongehinderd op het Groningse doel af, maar hij speelde de bal knullig te ver voor zich uit.

De Oranje-international geeft toe dat de confrontatie met FC Groningen niet alleen om de punten draaide. "Uiteraard speelde die afstraffing van twee weken geleden tegen Heerenveen in ons achterhoofd. Dat wilden we voor eigen publiek rechtzetten. Dan is een wedstrijd tegen een hoog geplaatste ploeg een uitgelezen mogelijkheid. Bovendien hebben we het de laatste jaren altijd moeilijk tegen FC Groningen. Dit was voor ons een serieuze test en met de afloop mogen we tevreden zijn."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen