Paauwe: "Uithuilen en opnieuw beginnen"

13 februari 2006, 00:01

Negentig minuten lang leek Feyenoord met prima voetbal drie dik verdiende punten in de wacht te slepen. De ploeg was in Breda sterker dan NAC en leek het duel eenvoudig uit te kunnen spelen. In de slotfase ging het echter alsnog mis. Patrick Paauwe ging in gesprek met FCUpdate.nl op zoek naar een verklaring voor de merkwaardige ontknoping. "We zijn niet slim genoeg, we denken dat alles vanzelf gaat ", moppert de middenvelder.

Feyenoord legde in het Bredase Rat Verlegh-stadion een prima partij op de mat. NAC werd bij vlagen volledig weggespeeld en de voorsprong van de Rotterdammers kwam feitelijk geen moment in gevaar. Tot die fatale slotfase. "Ons gevaar was misschien dat we zo goed speelden. Daardoor gingen we er wat te gemakkelijk over denken en dat kunnen we ons niet veroorloven. We dachten misschien dat het allemaal vanzelf zou gaan. Een heleboel dingen gingen ook vanzelf, maar soms gaat het even niet zoals je wilt."

Na de aansluitingstreffer van Julian Jenner maakte Feyenoord een chaotische indruk, maar volgens Paauwe was er geen sprake van paniek. "Dat niet, maar we gingen wel met z'n allen te veel naar achteren lopen. Natuurlijk moet je verdedigend denken, maar er moeten ook altijd middenvelders blijven die vooruit blijven staan. Het heeft geen nut om met zes, zeven man op één lijn te gaan lopen. Dat gebeurde nu wel en daar ging het fout."

Ondanks de domper weigert Paauwe zich echter gewonnen te geven in de strijd om de landstitel. "Natuurlijk hadden we het gat met PSV liever op drie punten gehouden, maar wij geloven nog heilig in onze kansen om landskampioen te worden. Het kan nog steeds, dat staat buiten kijf. Maar op dit moment overheerst nog even de teleurstelling."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen