Juventus na zege op Inter dicht bij landstitel

12 februari 2006, 23:05

Juventus heeft een zeer belangrijke stap gezet richting de Italiaanse landstitel. De ploeg uit Turijn won in Milaan de topper tegen Inter met 1-2. Alessandro del Piero kroonde zich met een geweldige vrije trap in de slotfase tot matchwinner, nadat een treffer van Ibrahimovic teniet was gedaan door een rake kopbal van Walter Samuel.

In de eerste helft van de topper werd niet gescoord. Na ruim een uur bracht Ibrahimovic de bezoekers op voorsprong. Een kwartier voor tijd gaf Samuel de opponent van Ajax in de Champions League uitzicht op een gelijkspel. Del Piero trok het gordijn evenwel dicht. Juve heeft nu 12 punten voorsprong op AC Milan en Inter.

Drie doelpunten van Filippo Inzaghi hadden Milan eerder op de dag vlot langs Reggina geholpen: 1-4. De thuisclub was in de beginfase nog wel op voorsprong gekomen door Paredes. Inzaghi en Gilardino bogen de score nog voor rust om waarna spits "Pipo" Inzaghi na rust nog twee keer scoorde, de laatste ver in blessuretijd.

In de subtop leed Fiorentina een kostbare nederlaag. Livorno verraste de Florentijnen in de Toscaanse derby. Twee doelpunten van Lucarelli, één uit een strafschop, bezorgden de thuisploeg de overwinning. Fiorentina vergat de score in de blessuretijd van de eerste helft te openen. De doorgaans trefzekere Toni miste een strafschop. Tot overmaat van ramp verloor de ploeg in de 66e minuut Dainelli, die met rood naar de kant moest. De treffers van Lucarelli deden de rest.