'Hitzfeld op weg naar Newcastle'

13 februari 2006, 11:48

Volgens het doorgaans betrouwbare Sky Sports is de Duitser Ottmar Hitzfeld de belangrijkste kandidaat om Graeme Souness op te volgen als manager van Newcastle United. Naar verluidt is Hitzfeld inmiddels in Engeland en voert hij maandag de eerste gesprekken met de clubleiding van de Magpies.

Sinds het vertrek van Souness, die ontslagen werd als gevolg van de tegenvallende resultaten, heeft Glenn Roeder de touwtjes in handen in Newcastle. De voormalige assistent van Souness zou echter geen interesse hebben in een contract als hoofdtrainer, waardoor de clubleiding op zoek is naar een geschikte opvolger. Alan Shearer leek aanvankelijk de belangrijke kandidaat om hoofdtrainer te worden, maar de spits heeft bedankt voor de eer. Hij vond het nog te vroeg om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen.

Na de afzegging van Shearer lijkt Newcastle zijn zinnen te hebben gezet op Ottmar Hitzfeld. De Duitser geldt als een grote naam in het Europese voetbal, nadat hij met zowel Borussia Dortmund als Bayern München beslag had weten te leggen op de Champions League. De afgelopen anderhalf jaar zat Hitzfeld zonder werk.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen