Rijkaard blijft rustig ondanks tweede nederlaag op rij

13 februari 2006, 12:54

Na een succesreeks die zijn weerga niet kende, zijn het nu even barre tijden voor Barcelona-trainer Frank Rijkaard. De oefenmeester zag zijn ploeg zondag, op bezoek bij titelrivaal Valencia, voor de tweede keer op rij een competitieduel verliezen. Door deze uitglijders is de voorsprong van Barcelona op Valencia geslonken tot zes punten. "Natuurlijk doet dit pijn, maar ik maak me geen zorgen", zegt de trainer.

Na de nederlaag tegen Atletico Madrid verloor Barcelona afgelopen zondag de topper in Valencia met 0-1. Ondanks de nederlaag was Rijkaard trots op zijn elftal, waar Mark van Bommel en Giovanni van Bronckhorst vanaf het eerste fluitsignaal deel van uitmaakten. "We hebben alles gegeven, mijn spelers hebben gevochten als leeuwen. Het is nooit leuk om te verliezen, maar we hebben gespeeld tegen een goede ploeg die in een uitstekende vorm verkeert", zegt Rijkaard over Valencia.

De enige dissonant in het goed functionerende Catalaanse elftal was doelman Victor Valdes. De sluitpost ging in de fout bij de enige treffer en de Spaanse media was niet mals in haar kritiek. "Het was een cadeautje. Een beginnersfout van Valdes was de aanleiding van deze nederlaag", moppert de sportkrant Sport. Rijkaard weigert echter de zwarte Piet te leggen bij Valdes. "We doen het met z'n allen. We moeten Victor nu helpen om deze wedstrijd snel achter hem te laten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen