Slecht Nederlands reden achter reserverol Salcido

Koen Freriks
1 november 2008, 13:39   Bijgewerkt: 1 november 2008, 15:16

PSV-trainer Huub Stevens liet Carlos Salcido deze week tegen ADO Den Haag verrassend op de bank. Reden om de Mexicaan te passeren: slechte communicatie. De verdediger kan geen goed Nederlands, wat volgens Stevens een groot manco is in de huidige achterhoede van de Eindhovenaren.  

Salcido woont al bijna 2,5 jaar in Nederland, maar kan zich nauwelijks verstaanbaar maken in het Nederlands. Stevens vond dat de communicatie achterin moest verbeteren en koos tegen ADO daarom voor Marcellis, Simons, Addo en Zonneveld, die allen van nature Nederlands spreken. "Tegen ADO was de communicatie achterin prima, omdat er nu jongens stonden die allemaal dezelfde taal spreken", aldus Stevens tegenover het AD.

Stevens legt de link naar zijn tijd in Duitsland, waarin hij al snel de Duitse taal machtig was. "Als ik in Duitsland werk, probeer ik zo snel mogelijk Duits te spreken. Ik weet: de een pakt een nieuwe taal sneller op dan de ander. Maar in onze manier van voetballen, zo kort bij elkaar, is communicatie van achteruit heel belangrijk."

Wellicht speelt Salcido toch tegen Willem II. Mike Zonneveld kampt met een kuitblessure en is een twijfelgeval.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen