West Ham blijft op koers voor Europees voetbal

14 februari 2006, 00:10

Het seizoen van promovendus West Ham United lijkt steeds meer op een sprookje te gaan lijken. De Hammers wonnen maandag kinderlijk eenvoudig met 3-0 van Birmingham City, waardoor de ploeg steeg naar de zesde plaats in de Britse competitie. Europees voetbal ligt op de loer voor de ploeg die vorig seizoen nog via een allerlaatste play-off wist te promoveren naar de Premier League.

Na de degradatie in het seizoen 2003/2004 viel West Ham United in een zwart gat. Veel goede spelers vertrokken uit Londen en zochten hun heil elders. De ploeg kwam in de Britse tweede divisie niet verder dan een rol in de subtop en wist zich pas op de valreep te plaatsen voor de play-offs om promotie. Tot verrassing van alles en iedereen worstelde West Ham zich voor de play-off en door een treffer van Bobby Zamora promoveerde de ploeg zelfs terug naar de Premier League.

Ondanks deze promotie waren de verwachtingen voor dit seizoen bijzonder laag. De ploeg gold als een belangrijke degradatiekandidaat en niemand had verwacht dat de ploeg voor een stunt zou kunnen zorgen. Niets blijkt echter minder waar. Na de zege op Birmingham, die tot stand kwam door treffers van Harewood (2x) en Ashton, staat de ploeg op de zesde plaats in het Premiership. 

Europa lonkt voor de ploeg die een jaar geleden nog leek te blijven steken in de middenmoot van de Britse tweede divisie. Succestrainer Alan Pardew blijft echter waken voor te veel optimisme. "Een hoop ploegen die zesde hebben gestaan, zijn na een aantal weken ver weggezakt. We moeten dat proberen te voorkomen. We zijn hongerig en we zullen tot het uiterste moeten blijven gaan. Als we deze teamgeest behouden, kunnen we over een paar jaar misschien met de grote jongens meespelen", zegt de Brit tegen BBC.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen