Landzaat wil niet vooruitlopen op vertrek

14 februari 2006, 16:00

Na afloop van het vorige seizoen was voor Denny Landzaat één ding duidelijk: er was interesse vanuit het buitenland en hij wilde graag bij een nieuwe club de volgende stap zetten in zijn loopbaan. Tot zijn frustratie weigerde AZ echter mee te werken aan een transfer, waardoor hij ook dit seizoen in Alkmaar speelt. Hoewel hij opnieuw hoopt op een vertrek, heeft Landzaat zijn lesje geleerd. "Ik weet inmiddels dat de club moeilijk doet", verzucht hij in gesprek met FCUpdate.nl.

Na de transfer van Kenneth Perez naar Ajax liet AZ weten dat een vertrek van Landzaat niet langer onbespreekbaar was. Toch wil de ploeg geld zien voor de 29-jarige middenvelder. "Hij heeft nog niet dezelfde staat van dienst bij de club opgebouwd als Perez. Er zal hierdoor een flinke transfersom voor hem betaald moeten worden", liet de ploeg bij monde van trainer Louis van Gaal weten.

Een eventuele plaatsing voor de Champions League met AZ zou de situatie voor Landzaat niet veranderen. Sterker nog, de international zou liever afscheid nemen met een prijs, zoals de nationale beker. "Een prijs winnen lijkt me ontzettend mooi, ik heb namelijk nog nooit echt een prijs gewonnen. Voorlopig doen we nog op alle fronten mee, maar een mooie prijs lijkt me iets heel bijzonders. Ik win liever de beker dan dat ik met AZ aan het eind van de rit tweede wordt in de competitie. Of dat een mooie afsluiting zou zijn van mijn periode in Alkmaar? Wie weet", lacht hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen