Ogunjimi: "Ik schrok me rot bij RKC"

4 november 2008, 10:18   Bijgewerkt: 4 november 2008, 10:53

Marvin Ogunjimi was dit weekend belangrijk voor Racing Genk. Met twee goals had hij een grote bijdrage in de zege van zijn elftal tegen Tubeke (1-3). Het waren de eerste treffers van het seizoen voor de jonge Belg, die vorig seizoen op huurbasis bij RKC Waalwijk speelde. In Brabant maakte de aanvaller tien doelpunten en is hij een andere voetballer geworden, vertelt hij in het Belgische Sportwereld.

"Had ik niet in Nederland gevoetbald, dan was ik nu niet zo goed", vertelt de 21-jarige Ogunjimi. "Ik schrok me rot, op de eerste training werd ik gewoon belachelijk gespeeld. Ongelooflijk wat ik daar allemaal geleerd heb! De aanvallers krijgen er trouwens aparte coaching, zo kon ik mijn balaanname fel verbeteren. Ook mijn efficiëntie voor het doel ging er fel op vooruit. Van jongens als Martijn Reuser en Patrick Van Diemen, tegenwoordig mijn manager, heb ik veel opgestoken."

Ogunjimi is al de zoveelste Belg die zich thuis voelt in de Nederlandse voetbalwereld. Dat is geen toeval, denkt hij. "Jonge gasten worden er ook veel minder volgepropt met opdrachten. Je mag ook bij een mindere match blijven staan", aldus de spits, die deze zomer nog in de belangstelling stond van promovendus FC Volendam.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen