Heerenveen zonder Kissi tegen Steaua

14 februari 2006, 15:40

Heerenveen begint woensdag in het UEFA-bekerduel tegen Steaua Boekarest met hetzelfde elftal dat zaterdag Vitesse versloeg (4-1). Trainer Verbeek speelt tegen de Roemeense topclub opnieuw met Norregaard op het middenveld. De Deen, dit seizoen overgenomen van FC Kopenhagen, maakt zijn Europese debuut als vervanger van Kissi.

De Marokkaanse middenvelder, al absent tegen Vitesse, is oververmoeid. "Na zijn enkelblessure heeft hij zich in de trainingen geforceerd. We weten niet hoelang zijn herstel zal duren", aldus Verbeek. De aanval zal, net zoals de laatste weken, bestaat uit Ugur Yildirim, Arnold Bruggink en Lasse Nilsson. Met name de Zweed, de man-in-vorm bij de Friezen, zal door de Roemeense defensie scherp in de gaten gehouden worden.

Voor SC Heerenveen wordt de wedstrijd tegen de Roemenen de eerste Europese wedstrijd zonder de succesvolle spitsen Huntelaar en Samaras, die allebei vertrokken in de winterstop. In de competitie heeft het vertrek vooralsnog niet tot problemen geleid. De club staat na de winst tegen Vitesse vierde.

Verbeek vreest de duels met de Roemenen dan ook niet: "We hebben dit seizoen ook niet verloren van CSKA Moskou en Dinamo Boekarest. Als we een goede dag hebben, dan denk ik dat we Steaua Boekarest kunnen verslaan. Steaua is goed uitgebalanceerd en speelt zeker niet op de counter. Dat doen wij ook niet en daardoor krijg je twee ploegen die willen voetballen." 

Steaua Boekarest is de huidige nummer twee van Roemenië en heeft één punt achterstand op stadgenoot Dynamo. De legerploeg heeft in eigen land wegens de lange winterstop al in geen maanden een officiële wedstrijd gespeeld. De Roemenen kregen in de groepsfase van de UEFA-beker (Lens, Hertha BSC, Sampdoria en Halmstad) geen doelpunt tegen.

Opstelling Heerenveen: Vandenbussche: Seip, Hansson, Breuer en Jeroen Drost; Bosvelt, Norregaard en Pranjic; Yildirim, Bruggink en Nilsson.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen