Mathijsen en Landzaat mogen niet naar Ajax

15 februari 2006, 10:02

Ajax kan fluiten naar Joris Mathijsen en Denny Landzaat. Met name de eerstgenoemde staat volop in de belangstelling van Ajax, maar AZ zal niet meewerken indien Ajax zich voor één van beide spelers meldt. "Mathijsen is simpelweg niet te koop en Landzaat laten we niet naar Ajax gaan", is de duidelijke taal van AZ's technisch directeur Marcel Brands.

Volgens Brands heeft deze instelling niets te maken met de gespannen verhoudingen tussen Alkmaar en Amsterdam, maar met de posities van beide ploegen op de ranglijst. "We zijn ook concurrenten hè. Wij willen richting Ajax, en Ajax ziet ons niet graag komen. Maar je kunt AZ natuurlijk niet transformeren naar Amsterdam", legt Brands uit in de Volkskrant.

Mathijsen zal, als het aan AZ ligt, komende zomer in ieder geval niet vertrekken. Een vertrek van Landzaat daarentegen is 'bespreekbaar', maar echt meewerken zal AZ niet aan een eventuele transfer. "Het is niet zo dat het afscheid van Landzaat is ingecalculeerd. Hij staat bij ons ook nadrukkelijk in het beeld voor volgend seizoen. Maar als hij gaat, weten we hoe we moeten anticiperen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen