Fans ADO en Ajax vijf jaar lang niet welkom bij elkaar

15 februari 2006, 11:57

Wedstrijden tussen ADO Den Haag en Ajax zullen de komende vijf jaar afgewerkt worden zonder supporters van de bezoekende club. De KNVB heeft in overleg met beide clubs besloten tot deze maatregel, die een direct gevolg is van de rellen afgelopen vrijdag. Ajax-fans vielen die avond een supportershonk van ADO aan, waarbij vijf mensen gewond raakten.

Volgens burgemeester Deetman van Den Haag was de maatregel niet te voorkomen. "Dit hebben de beide supportersgroepen over zich afgeroepen. Wat er vrijdag is gebeurd, valt niet te tolereren. Het valt echter ook niet te tolereren dat mensen het recht in eigen hand nemen. Daartegen moet je hard en duidelijk optreden. Het is heel vervelend, maar we hebben geen andere keus. Helaas hebben de kwaden het opnieuw verpest voor de goeden", liet Deetman weten.

Het duel tussen ADO Den Haag en Ajax van afgelopen zondag werd ook al afgewerkt zonder Ajax-fans. Over drie jaar zullen de gemeenten Amsterdam en Den Haag in overleg met de KNVB bekijken of de maatregel opgeheven of aangepast kan worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen