Ajax legt doelman Gentenaar vast

15 februari 2006, 14:31

Na Jaap Stam en Kenneth Perez heeft Ajax voor volgend seizoen ook doelman Dennis Gentenaar vast weten te leggen. De sluitpost, die dit seizoen op de bank zit bij Borussia Dortmund, heeft een contract voor drie seizoenen getekend in Amsterdam. Gentenaar zal volgend seizoen de concurrentie aan moeten gaan met Maarten Stekelenburg.

Gentenaar, een geboren Nijmegenaar, debuteerde in het seizoen 1995/1996 bij NEC in het betaald voetbal. In de jaren die daarop volgden moest de sluitpost vaak genoegen nemen met een rol als tweede keeper, maar vanaf het seizoen 2000/2001 kreeg Gentenaar zijn kans. Deze mogelijkheid greep hij met beide handen aan en hij ontwikkelde zich tot één van de beste keepers op de Nederlandse velden. 

De 30-jarige doelman verruilt de bank in Dortmund aan het eind van dit seizoen dus voor een contract in Amsterdam. "Met Dennis Gentenaar trekken wij een doelman aan met veel ervaring. Met Maarten Stekelenburg en Kenneth Vermeer hebben we ons trio keepers voor komend seizoen compleet", legt Ajax-directeur Martin van Geel uit.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen