Van Hanegem: "Tien tegen elf slecht uitgespeeld"

15 november 2008, 22:33   Bijgewerkt: 15 november 2008, 22:38

Willem van Hanegem vond zaterdag dat zijn ploeg een uitgelezen kans had laten liggen om een goed resultaat te boeken tegen SC Heerenveen. FC Utrecht verloor met 3-2, ondanks het feit dat de ploeg veertig minuten met een man meer speelde.

"We wisten ons geen raad met de man-meer-situatie", doelde hij op de rode kaart voor Heerenveen-verdediger Goran Popov. "We hadden kennelijk het gevoel dat we overal een man meer hadden. Maar zij misten er alleen voorin eentje."

FC Utrecht won, vooral in de tweede helft, weinig directe duels. "Dat verbaasde mij ook. Zij trappen de bal weg en toch staat Sibon zomaar eens vrij om hem aan te nemen. Bovendien bleven we in een laag tempo spelen, met allemaal balletjes breed. We kunnen minimaal 30 procent beter dan dit", aldus Van Hanegem.

Heerenveen-coach Trond Sollied was trots op zijn elftal. "Voetballend was het na rust een stuk minder, maar we hebben gevochten. Utrecht kwam daardoor nooit in het eigen spel. In de slotfase hadden we het zelfs moeten afmaken met Beerens. Maar we hebben een goede week gehad en daar ben ik heel tevreden mee."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen