Hiddink springt in de bres voor Gomes

Koen Freriks
22 november 2008, 13:39   Bijgewerkt: 22 november 2008, 13:56

Tottenham Hotspur moet zijn geduld bewaren met Heurelho Gomes. Dat vindt Guus Hiddink, die hem in zijn tijd als trainer bij PSV zag uitgroeien tot een topkeeper. Gomes staat onder druk in Engeland, omdat hij ver onder de maat presteert. "Maar in zijn eerste zes maanden bij PSV had hij ook tijd nodig om zich aan te passen", maakt Hiddink in The Sun zich sterk voor de Braziliaan. 

Tottenham nam Gomes afgelopen zomer over van PSV. Voorlopig biedt die overgang weinig hoop, omdat hij regelmatig blundert. Hiddink denkt dat Gomes zijn klasse uiteindelijk wel zal laten zien. "Hij heeft gewoon tijd nodig om zich aan te passen aan Engeland, waar het voetbal weer totaal anders is dan in Nederland. Maar Gomes is een wereldkeeper. Hij is niet bang en heeft fantastische reflexen. Bovendien heerst hij in zijn gebied", aldus de huidige bondscoach van Rusland. 

Harry Redknapp, trainer van de Spurs, ondersteunt de visie van Hiddink. Hij stelde onlangs nog een nieuwe keeperstrainer aan om Gomes weer op de goede weg te helpen. Bovendien zei Redknapp: "Iedereen die hem de afgelopen jaren in Nederland aan het werk heeft gezien, weet dat hij van wereldklasse is. Hij is een bijzondere doelman."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen