FC Groningen verliest punten en Berg in Tilburg

23 november 2008, 16:49   Bijgewerkt: 23 november 2008, 22:52

Met een voetbalshow op sneeuw heeft Willem II zondag FC Groningen uit een mooie droom geholpen. De trots van het noorden kon bij winst in Tilburg de toppositie in de eredivisie innemen, maar kwam bedrogen uit. Willem II excelleerde, won met 3-0 en sloot aan bij de subtob in de stand, slechts twee puntjes achter FC Groningen.

Aanhoudende sneeuw kleurde de grasmat in Tilburg snel wit. Na een half uur moest scheidsrechter Tom van Sichem het duel tijdelijk onderbreken om de lijnen weer zichtbaar te laten maken.

In de zeventiende minuut rondde Mehmet Akgün een prachtige voorzet van de snelle back Jens Janse met een voorwaartse sliding af, 1-0. Aan de andere kant kreeg FC Groningen door Marcus Berg en Goran Lovre een paar kansen, maar ging daar niet als een kandidaat-koploper mee om.

geel gele kaart

geel gele kaart

FC Groningen kreeg voor rust door Berry Powel nog een tweetal kansen. Geen van beide leverde een treffer op en dat maakte het moeilijk voor de tweede helft. Willem II's coach Andries Jonker gaf voor de tweede helft een behoudender concept mee om de zege veilig te stellen. De beste kansen bleven voor Willem II uit counters. Doelman Da Silva behoedde de Groningse club voor een grotere afstraffing.

FC Groningen liep zich 45 minuten stuk op een bewegende muur. En was er eens een gaatje, dan was Aerts paraat. Bij FC Groningen liepen de frustraties op. In de laatste minuut trapte Markus Berg na tegen Rens van Eijden en kreeg van scheidsrechter Van Sichem terecht rechtstreeks rood.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen