FC Twente na pikante zege door naar knock-outfase

Ger
3 december 2008, 22:32   Bijgewerkt: 3 december 2008, 23:19

FC Twente heeft de dreigende ontslagbrief voor Fred Rutten bij Schalke 04 van extra inkt voorzien. De Enschedese formatie won woensdagavond in eigen stadion met 2-1 van de Duitsers. Door de overwinning zijn de Tukkers na drie groepwedstrijden al zeker van een ticket voor de knock-outfase van de UEFA Cup.

rutten
mulder

mulder]}Schalke 04, dat na het duel met FC Twente al klaar is in de poule, moet afwachten en vrezen voor een vroege uitschakeling. Dat Rutten uitgerekend bij zijn oud-werkgever een fikse duw richting het ravijn kreeg, zal hem extra hoofdpijn bezorgen. De oefenmeester vertrok afgelopen zomer juist van FC Twente naar Schalke 04 in de jacht op zilverwerk. In de Bundesliga lijkt de ploeg echter al kansloos voor de titel, terwijl de UEFA Cup eveneens op een drama lijkt uit te lopen.

Onder leiding van de warrig fluitende Turkse arbiter Cüneyet Cakir waren FC Twente en Schalke 04 in de eerste helft aan elkaar gewaagd. De bezoekers kregen na de vroege domper echter wel langzaamaan de overhand. Sander Boschker moest na twintig minuten de handen uit de mouwen steken om Gerald Asamoah het scoren te beletten. De ploeg van Rutten had vlak voor rust pech toen Heiko Westermann van dichtbij de bal tegen de paal werkte.

Met die score werd het wedstrijdbeeld allerminst recht aangedaan. De equipe uit Gelsenkirchen had na de rust juist de regie over de wedstrijd nog strakker in handen genomen. Het ontbreken van een echte goalgetter speelde Schalke 04 in het koude Enschede echter geruime tijd parten. Vooral centrumspits Kevin Kuranyi was vaak ongelukkig in zijn acties. Zo zag hij op het uur in kansrijke positie een kopbal net over de lat vliegen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen