Wielaert: "Geluk en vechtlust hielpen ons verder"

Ger
4 december 2008, 12:24   Bijgewerkt: 4 december 2008, 13:17

Door Schalke 04 voor eigen publiek te verslaan, is FC Twente na drie groepsduels al verzekerd van een langer verblijf in de UEFA Cup. Met zes punten zijn de Tukkers niet meer in te halen door Racing Santander en Paris Saint Germain. "We kunnen van iedereen winnen", zegt aanvoerder Robbie Wielaert vol vertrouwen.

"Het was misschien geen beste wedstrijd, maar het resultaat is prima en de sfeer was uitstekend", aldus een glunderende Wielaert tegen FCUpdate.nl. "Dat we na drie wedstrijden al zeker zijn van de knock-outfase is een ongelooflijke prestatie. In deze sterke poule hadden we daar vooraf uiteraard voor getekend. Het is heel raar dat wij nu eigenlijk verantwoordelijk zijn of Schalke doorgaat. Zij zijn afhankelijk van de uitslag van onze wedstrijd tegen Paris Saint Germain. Daar zullen we proberen aan onze plicht te voldoen."

De captain van FC Twente geeft toe dat zijn elftal tegen Schalke over geluk niet te klagen had. "Volgens mij stond ik bij het eerste doelpunt zes meter buitenspel, maar ze kunnen die beslissing niet meer terugdraaien. Dat geluk moet je soms hebben in een groepsfase. Daarna gingen we te ver achteruit lopen en creëerde Schalke enkele heel gevaarlijke kansen. Met onder meer een bal op de paal kwamen we in die fase goed weg. Na de rust viel de 2-0 op een perfect moment. Dat was juist in een periode toen we weer goed begonnen te voetballen."

Na het tweede doelpunt werd het spel van de Enschedese ploeg slordiger en greep Schalke weer het initiatief. "In het laatste half uur zette Schalke nog alles op alles en viel ook de aansluitingstreffer. We hebben geknokt om overeind te blijven en dat is uiteindelijk gelukt. Dat het niet met fantastisch voetbal gebeurde zoals tegen Heerenveen, zal volgens mij niemand erg vinden", denkt Wielaert. "De vechtlust is het belangrijkste en we hebben allemaal onze inzet laten zien. Na de 2-1 heeft de twaalfde man ons er zeker doorheen geholpen."

Wielaert sluit af met een woordje over zijn oud-trainer. "Door de aanwezigheid van Rutten ben ik de prestaties van Schalke zeker gaan volgen. Het is voor hem een hele lastige situatie. Ik hoop dat het bestuur het vertrouwen aan Rutten blijft schenken. Ik weet zeker dat het er onder zijn leiding ooit uitkomt bij Schalke. Ze spelen zeker niet slecht, maar het zit ze momenteel niet mee. Het zou goed zijn als ze Rutten de tijd geven, al zijn de belangen in Duitsland erg groot. Het kan zomaar gebeuren dat ze hem toch ontslaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen