Bizarre metamorfose bezorgt PSV winst op Groningen

6 december 2008, 21:34   Bijgewerkt: 6 december 2008, 22:19

Er valt veel aan te merken op PSV, maar strijdlust kan de ploeg uit Eindhoven de laatste weken niet ontzegd worden. Nadat vorige week in Heerenveen een 2-0 achterstand al in de slotfase omgebogen werd in een 2-2 gelijkspel, knokte de ploeg van coach Huub Stevens zich ook zaterdag tegen FC Groningen terug vanuit geslagen positie. Na een 0-2 achterstand bij rust won PSV nog met 4-2.

Huub Stevens was afgelopen vrijdag optimistisch gestemd. Monter vertelde hij dat hij deze week met de ploeg was gaan karten en dat er een evenementje georganiseerd was waarbij ook de spelersvrouwen betrokken waren. Allemaal goed voor de teambuilding en de teamgeest, zo stelde de Limburgse coach. Dit soort dagjes moesten er volgens hem voor zorgen dat PSV sterker zou worden en dat de ploeg uit het sportieve dal kon klimmen, waar het al enkele weken in zit.

Granqvist Lazovic

Ondanks deze opvallende uitlatingen, stond Salcido tegen FC Groningen 'gewoon' in de basis. De Mexicaan werd aanvankelijk uitgefloten door het Eindhovense publiek, maar al snel kregen de PSV-fans in de gaten dat ze beter het complete elftal uit konden fluiten. Want wat PSV er in de eerste helft tegen FC Groningen van bakte, was werkelijk te slecht voor woorden. FC Groningen, dat haar duizendste wedstrijd in de Eredivisie speelde, domineerde de wedstrijd.

Nijland Andersson

En alsnog dat niet genoeg was, kwam PSV in de 59ste minuut zelfs al op voorsprong. Danko Lazovic kopte van dichtbij binnen, nadat een schot van Nordin Amrabat via de lat terug het veld in gestuiterd was. Binnen een kwartier boog PSV, dat voor rust nog zo slap en ongeïnspireerd speelde, de schier kansloze achterstand zo om in een voorsprong. FC Groningen was gebroken, 'mentaal geknakt' zou Salcido misschien zeggen, en niet veel later zorgde Lazovic voor de beslissende 4-2.