Ballack redt punt voor Bayern München

Ger
18 februari 2006, 18:05

Met een doelpunt in de 89e minuut van de uitwedstrijd tegen Hannover 96 behoedde Michael Ballack koploper Bayern München voor de tweede competitienederlaag (1-1). Werder Bremen profiteerde van het gelijkspel van de kampioen en verkleinde de achterstand door een zege op Borussia Dortmund (0-1) tot negen punten.

Hannover 96 bleef tegen Bayern München voor de tiende competitiewedstrijd op rij ongeslagen. De goedgebekte trainer Peter Neururer van de ploeg had veel vertrouwen uit de sterke reeks geput. In de aanloop van de wedstrijd tegen Bayern München kondigde de oefenmeester aan dat zijn ploeg de competitie wel weer spannend zou maken. Veel Duitse kranten versleten Neururer gekscherend voor Robin Hood.

Maar de oefenmeester en zijn ploeg hielden in het duel met Bayern München woord. Brdaric bracht Hannover in de 56e minuut aan de leiding: 1-0. Makaay miste vervolgens twee goede doelkansen waarna Ballack de koploper uiteindelijk in de 89e minuut behoedde voor de tweede competitienederlaag. Doelman Kahn van Bayern liep een enkelblessure op. Het is de vraag of hij komende week in de Champions League tegen AC Milan kan spelen.

Borussia Dortmund leed tegen Werder Bremen de eerste competitienederlaag van de tweede competitiehelft. Klasnic maakte in de 37e minuut de enige treffer van de wedstrijd. Aanvaller Hoogendorp maakte tijdens de uitwedstrijd bij 1.FC Nürnberg zijn debuut in de basisformatie bij VfL Wolfsburg. De van RKC overgekomen spits kon niet voorkomen dat zijn ploeg de zevende nederlaag op rij in een uitwedstrijd leed: 1-0.

VfL Wolfsburg won slechts één van de laatste dertien competitieduels. Aanvoerder Hofland en middenvelder Van der Leegte speelden de gehele wedstrijd. Hoogendorp moest na 67 minuten naar de kant.

Hamburger SV, de werkgever van Van der Vaart, Boulahrouz en De Jong, kan zondag op acht punten van Bayern München komen. De ploeg moet dan wel de uitwedstrijd bij Eintracht Frankfurt winnend afsluiten.