Stuttgart bedwingt Bayern en bewijst Hoffenheim dienst

13 december 2008, 17:21   Bijgewerkt: 13 december 2008, 17:32

1899 Hoffenheim heeft zondag tegen Schalke 04 aan een gelijkspel voldoende om zichzelf te kronen tot winterkampioen van de Bundesliga. Rivaal Bayern München speelde zaterdag in een fraaie wedstrijd met 2-2 gelijk tegen VfB Stuttgart, waardoor Hoffenheim maar één puntje nodig heeft om als koploper de winterstop in te gaan.

Voorafgaand aan dit weekend waren er in Duitsland nog drie kandidaten voor de wintertitel. Koploper 1899 Hoffenheim had de beste papieren, maar Bayern München stond in punten gelijk. Bayer Leverkusen zou beide teams in theorie nog kunnen passeren, maar dan moesten Hoffenheim en Bayern dit weekend wel allebei verliezen. Bovendien moest Bayer dan zelf winnen van Energie Cottbus en dat bleek al een onhaalbare opgave. Bayer kwam niet verder dan 1-1.

Bayer haakte zo dus al automatisch af in de strijd om de wintertitel, maar Bayern München knokte voor wat het waard was om de druk op Hoffenheim zo ver mogelijk op te voeren. In de eerste helft werd de ploeg uit München echter overlopen door Stuttgart, dat op slag van rust via Khedira op 1-0 kwam. Na de pauze rechtte Bayern echter de rug en kwam het door treffers van Borowski en Toni op voorsprong.

De overwinning leek in de tas voor Bayern, tot Massimo Oddo in de slotfase een directe rode kaart kreeg omdat hij wild inkwam op zijn tegenstander. Met een mannetje meer op het veld rook Stuttgart zijn kans en de ploeg zette aan voor een slotoffensief. Khedira, die ook al het eerste doelpunt voor zijn rekening genomen had, knalde vervolgens op fraaie wijze de terechte gelijkmaker binnen.

Door dit resultaat heeft Bayern München nu één punt meer dan Hoffenheim, dat een beter doelsaldo heeft. Een punt tegen Schalke volstaat zondag dan ook voor de promovendus om voor het eerst in de historie winterkampioen te worden.

Hamburger SV, de ploeg van de Nederlandse trainer Martin Jol, voegde weer drie punten aan het totaal toe. De thuiswedstrijd tegen Eintracht Frankfurt eindigde in 1-0. Mladen Petric maakte na een uur voetballen het enige doelpunt van de wedstrijd. Opvallend was verder de zege van promovendus 1.FC Köln bij VfL Bochum. De ploeg uit Keulen won, ondanks twee rode kaarten in slotfase, met 1-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen