Blackburn en Sunderland pakken belangrijke punten

20 december 2008, 18:29   Bijgewerkt: 20 december 2008, 18:42

In Engeland hebben de Blackburn Rovers en Sunderland belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. De Rovers deden dat door in eigen huis voortvarend te beginnen tegen Stoke City, terwijl Sunderland op bezoek bij het verrassende Hull City juist een sterke slotfase speelde.

Blackburn, met André Ooijer in de basis en de nieuwe trainer Sam Allardyce op de bank, kende een wervelende start tegen de promovendus. Al binnen een half uur was de eindstand van 3-0 bereikt. Oud-Ajacied Benni McCarthy zette de thuisclub na acht minuten vanaf elf meter op voorsprong. De spits verzilverde een penalty die werd gegeven na een overtreding van Ibrahima Sonko op Morten Gamst Pedersen. In het vervolg bouwden Jason Roberts en opnieuw Benni McCarthy de score verder uit voor Blackburn, dat nog altijd negentiende staat, maar de aansluiting met de rest weer heeft gevonden.

Sunderland heeft de degradatiezone verruild voor een plaats in de middenmoot door in Hull een klinkende 4-1 overwinning te boeken op Hull City. Steed Malbranque zette de bezoekers na tien minuten met een afstandschot op voorsprong. Deze vroege achterstand werd snel gepareerd door Nick Barmby, waarna beide teams kansen kregen om op voorsprong komen. Het duurde echter tot twaalf minuten voor tijd voordat er weer een goal viel toen Kamil Zayatte zijn eigen keeper passeerde. Daarna vergrootte Sunderland door toedoen van Kenwyne Jones en Djibril Cisse de marge. Diep in blessuretijd moest Hull verder met tien man nadat Samuel Ricketts zijn tweede gele prent ontving.

Door een onderling treffen te winnen zijn de Bolton Wanderers concurrent Portsmouth gepasseerd op de ranglijst. In het eigen Reebok Stadium stond het al binnen drie minuten 2-0 voor thuisclub Bolton. Matthew Taylor en Ricardo Gardner waren hiervoor verantwoordelijk. Een snelle tegengoal van Peter Crouch bracht de spanning terug, maar verder kwamen de bezoekers niet: 2-1.

Ook Fulham deed in de middenmoot prima zaken door af te rekenen met naaste concurrent Middlesbrough, waar Marvin Emnes tien minuten voor tijd mocht invallen. De oud-ploeg van Edwin van der Sar won door goals van Jimmy Bullard, Danny Murphy (penalty) en Clint Dempsey. De Londense club staat door de winstpartij keurig achtste, vijf plaatsen boven Middlesbrough.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen