Italië wacht op Francesco Totti

20 februari 2006, 10:12

Italië is in de ban van de blessure van Francesco Totti. De vedette van het Italiaanse voetbal liep zondag een kuitbeenbreuk op en het is nog maar de vraag of hij op tijd fit zal zijn voor het WK. Italië houdt haar adem in, want uitgerekend Totti was de man die het land naar de wereldtitel zou moeten leiden. "We gaan er alles aan doen om hem naar het WK te krijgen", probeert AS Roma-clubarts Mariani positief te blijven.

Totti werd zondag, in het duel met Empoli, het slachtoffer van een wilde tackle van Richard Vanigli. Het resultaat van deze doodschop was voor Totti dramatisch: een kuitbeenbreuk en flink beschadigde enkelbanden. De aanvaller wacht nu een zware revalidatie, waarbij zijn deelname aan het WK een heuse race tegen de klok zal worden.

Volgens Mariani is het echter absoluut niet uitgesloten dat Totti alsnog op tijd fit zal zijn voor de mondiale titelstrijd. "Het hangt allemaal van hem zelf af. Het zal een maand of twee duren voordat hij kan rennen, maar wanneer hij kan voetballen, dat is een ander verhaal."

Bondscoach Marcello Lippi wacht gespannen af. "Ik ben blij dat hij nog tijd heeft om te herstellen, maar het blijft lastig om een juiste voorspelling te maken. Het zou zonde zijn als hij niet mee gaat naar het WK. Hij is een zeer belangrijke speler voor Italië. We wachten op hem", zegt de bondscoach over zijn sterspeler.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen