Real overweegt stap naar CAS om Huntelaar

Ger
30 december 2009, 14:47   Bijgewerkt: 30 december 2009, 15:12

Real Madrid wil proberen om zowel Klaas Jan Huntelaar als Lassana Diarra speelgerechtigd te krijgen voor de Champions League. De Spaanse kampioen kreeg maandag van de UEFA te horen dat slechts één van de aanwinsten voor het toernooi mag worden ingeschreven. De Koninklijke overweegt nu naar het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS) te stappen, zo meldt Marca.

Huntelaar en Diarra kwamen dit seizoen met respectievelijk Ajax en Portsmouth al uit in de UEFA Cup. Volgens de regels van de Europese voetbalbond mag een club in januari slechts één nieuwe speler voor de Champions League inschrijven die al in een van de twee Europese clubtoernooien actief was. Door de richtlijn zou Huntelaar zich dit seizoen bij Real mogelijk alleen tevreden moeten stellen met deelname aan de Primera Division.

De Madrilenen hopen echter bij het CAS voor elkaar te krijgen dat beide nieuwelingen inzetbaar worden verklaard voor de Champions League. Real is van mening dat de UEFA-regels alleen gelden voor spelers die eerder voor een andere club in de Champions League zijn uitgekomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen