Lyon-trainer Houllier wil rekening vereffenen

20 februari 2006, 19:53

Olympique Lyon krijgt dinsdag in Eindhoven haar eerste kans om sportieve revanche te nemen op PSV. Vorig seizoen bleek PSV na strafschoppen te sterk voor de Franse topploeg en daar begrijpt men in Lyon nog altijd helemaal niets van. "Als ik destijds coach van Lyon was geweest, zou ik furieus zijn geworden", zegt de huidige Lyon-trainer Gérard Houllier over de vorige ontmoeting tussen Lyon en PSV.

Van het woord 'revanche' wil Houllier niets weten. 'Een rekening vereffenen' vindt de Franse oefenmeester een betere uitdrukking om de gevoelens bij Lyon te beschrijven. "Op basis van de twee wedstrijden had Lyon destijds moeten winnen. Als ik destijds coach van Lyon was geweest, zou ik ook furieus zijn. Met name over een niet-toegekende strafschop aan Olympique, na een overtreding van Gomes op Nilmar. Stel dat PSV een strafschop was onthouden, dan zouden zij ook helemaal ontzet geweest zijn. Maar nu heb ik met dit elftal te doen, de rest is geschiedenis", aldus Houllier.

Houllier

Houllier

"We hebben drie doelstellingen: de competitie, de Champions League en de Franse beker. Het is nu februari en we zitten nog overal in. Maar bij een wedstrijd als die van morgen geldt een cupkoorts, dat zijn andere wetten. Op de dag van de waarheid moet je er staan. Wel is het zo dat we gegroeid zijn ten opzichte van vorig jaar, en dat willen we graag laten zien", aldus de Franse trainer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen