Schreuder: "Ideaal moment om te stoppen"

Koen Freriks
5 januari 2009, 19:01   Bijgewerkt: 5 januari 2009, 19:08

Alfred Schreuder is blij met zijn aanstelling als assistent van de nieuwe Vitesse-trainer Theo Bos. De 36-jarige routinier, die als stagair aan de technische staf is toegevoegd, vond het een ideaal moment om te stoppen als profvoetballer.

"In de korte winterstop heb ik de afweging gemaakt om te stoppen als profvoetballer. Direct na de komst van Theo Bos vroeg hij mij of ik hem wilde assisteren bij het eerste elftal", vertelt Schreuder op de clubsite. "Daar was ineens een ideaal moment om mijn actieve carrière stop te zetten. Theo ziet in mij een goede aanvulling binnen het technisch kader en ik hoefde niet lang na te denken om ja te zeggen."

Hoewel Schreuder tegen Roda JC en PSV nog als invaller speelde, ziet hij zijn basisoptreden in de wedstrijd tegen Feyenoord als een mooie afsluiting. "Achteraf bekeken is dat duel een mooie afsluiting geweest. Ik was blij dat ik op mijn favoriete positie heb kunnen laten zien dat ik nog steeds van waarde kan zijn."

theo bos
bos
schreuder

bos

schreuder]}Schreuder verwacht een goede samenwerking met Bos, die hij al enige tijd kent. "Theo en ik kennen elkaar ook al enige jaren. In het seizoen 2004-2005 liep Theo stage bij RKC Waalwijk onder trainer Erwin Koeman. In die periode hadden wij altijd al goede en leuke gesprekken over voetbal. Onze visies op het spelletje verschillen niet zoveel en ik zie het dan ook als een enorme uitdaging om met hem te werken."

De oud-middenvelder denkt belangrijk te kunnen zijn voor Bos. "Mijn rol in de kleedkamer zal niet veel anders zijn dan voor de winterstop. Ik wil vooral mezelf blijven zijn en zoveel mogelijk ondersteunend naar Theo toe te zijn. Ik ken de groep natuurlijk goed en dat zie ik als een voordeel om in deze rol bij Vitesse als stagiair aan de slag te gaan. Medio januari start ik met de cursus Oefenmeester II en dit is alvast de eerste stap daarvan. Ik heb er ontzettend veel zin in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen