Stadion brengt licentie Stormvogels Telstar in gevaar

21 februari 2006, 19:15

Het is allesbehalve zeker dat Stormvogels Telstar ook volgend seizoen uit zal komen in het betaald voetbal. Het gemeentebestuur van Velsen heeft voor het komende seizoen geen veiligheidsverklaring afgegeven voor stadion Schoonenberg, het onderkomen van de eerstedivisieclub. "Hierdoor is onze KNVB-proflicentie in zeer groot gevaar", liet directeur Piet van der Pol dinsdag weten.

Het bestuur van Stormvogels-Telstar weet nog niet waarom het stadion, dat plaats biedt aan 3000 toeschouwers, is afgekeurd. "Dat is natuurlijk vreemd", zei Van der Pol. "We hebben direct bij de gemeente om een toelichting gevraagd, maar die nog niet gekregen. De tijd dringt echter, want de KNVB wil alle stukken voor het nieuwe seizoen voor 1 maart binnen hebben. We hebben de voetbalbond inmiddels op de hoogte gebracht van onze situatie en hopen dat er alsnog snel duidelijkheid komt. Dat kunnen we tenminste actie ondernemen."

Van der Pol erkende dat stadion Schoonenberg, dat uit de jaren vijftig stamt, aan een opknapbeurt toe is. "Het is eigenlijk niet meer van deze tijd. We zijn al sinds 1999 met nieuwbouwplannen op de huidige locatie bezig. Het huurcontract met de gemeente vormt echter nog steeds een obstakel. Misschien kan die kwestie nu in de komende besluitvorming meteen worden meegenomen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen